Ons doel is om voedsel te produceren in een voedselsysteem dat zo duurzaam mogelijk is – van productie en verwerking tot distributie. We willen minimale impact hebben op economisch, sociaal en ecologisch gebied, om zo voedselveiligheid en voeding voor toekomstige generaties te waarborgen.
Onze gewassen worden op duurzame wijze verbouwd, zonder gebruik te maken van pesticiden of andere schadelijke chemicaliën. Dit bereiken wij door gebruik te maken van wisselteelt. Elk jaar worden de soorten gewassen een vak op de grond opgeschoven. Wij vinden het belangrijk om bij te dragen aan een gezonde en duurzame wereld, niet alleen voor onszelf, maar ook voor toekomstige generaties. Daarom zijn wij trots op ons aanbod van gezonde en verse voeding.
Met ongeveer 70 verschillende soorten groenten per jaar hebben we genoeg om uit te kiezen. We beschikken over een eenvoudige kas om het seizoen te verlengen en we hebben een boomgaard aangelegd die in de toekomst voor fruit gaat zorgen.
Elke week, gedurende ongeveer 40 tot 45 weken per jaar, bieden we onze leden een tas met ongeveer vijf tot zeven soorten duurzame en gifvrije groenten en in de toekomst komt hier nog fruit bij! Dit pakket zou in principe genoeg moeten zijn om te voorzien in de behoefte aan groenten voor vijf dagen per week.
Puur en gezond
Al ons voedsel wordt geproduceerd zonder het gebruik van kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen of antibiotica. Ook maken we gebruik van biologische zaden en gewassen.
Lees meer
Economisch haalbaar
Door samen te werken en kosten te delen, maken we het mogelijk om op een duurzame en verantwoorde manier voedsel te produceren en te consumeren.
Lees meer