Onze Boeren

Stefan

Stefan Fokkink woont samen met Mirjam in Haaksbergen en heeft twee studerende zoons. Na zijn studie Tropische plantenteelt in Wageningen heeft hij jarenlang in Kenia gewerkt met kwetsbare mensen binnen een gemeenschappelijk tuin-en groenteproject. Terug in Nederland heeft hij als Zorgtuinder bij Tuinderij De Ark in Haarlem gewerkt waar zorg en bioteelt met elkaar worden gecombineerd. Met deze achtergrond wil hij zijn kennis en ervaring gebruiken om binnen de coöperatie Noaberboeren een goede basis neer te zetten in duurzame biologische tuinbouw en groenteteelt.

Gertjan

Gertjan Stokkers is getrouwd met Sabine en heeft drie dochters: Suze, Bente en Noa. Hij is geboren en getogen in Boekelo en heeft de opleiding Dier- en Veehouderij in Dronten afgerond. Naast het werk binnen de maatschap van het familiebedrijf (een biologische melkveehouderij), werkt hij met biologisch vleesvee op het Landgoed ’t Hof in Boekelo en is hij verbonden aan het beheer van het vloeiweidensysteem binnen Het Lankheet. Biologisch boeren is zijn “way of life” en wil dit ook bij de Noaberboeren zeker gaan uitdragen.

In 2020 zijn beide heren met elkaar in contact gekomen vanuit enerzijds een verschillende maar bovenal aanvullende en gezamenlijke achtergrond. De klik was er direct en ze hebben zin om samen onder de vlag van Noaberboeren aan het werk te gaan. “Wij willen graag onze kennis en ervaring delen op het gebied van ambacht & natuur en samen en met verschillende mensen werken aan het tot stand brengen van een groot scala van biologisch en duurzaam voedsel”. Ze hopen samen met de leden van de coöperatie een prachtige plek te creëren aan de Aaftinksweg waar mens, dier en natuur elkaar vinden.