Noaberboeren

Wat is Noaberboeren?

Noaberboeren is een coöperatieve boerderij waarin een gemeenschap van mensen, ook wel ‘Noaberboeren’ genoemd, gezamenlijk verantwoordelijk is voor de voedselproductie. Het is een eigentijdse benadering van de traditionele boerderij, waarbij we samenwerken en nauw betrokken zijn bij het gehele proces, van het verbouwen van gewassen tot het verzorgen van dieren.

Hoe werkt het?

Bij Noaberboeren bundelen we onze krachten en delen we de verantwoordelijkheden. Professionele boeren begeleiden ons bij het duurzaam produceren van voedsel voor eigen gebruik. Samen streven we ernaar om op een kostenefficiënte en verantwoorde manier voedsel te produceren, zonder tussenhandel en op fietsafstand van onze woonplaatsen.

Waarom kiezen voor Noaberboeren?

  1. Lokaal en vers: Onze boerderij ligt op fietsafstand, waardoor we wekelijks verse en seizoensgebonden producten kunnen leveren. Geen lange transportafstanden, geen kunstmatige toevoegingen – alleen puur en gezond voedsel.
  2. Transparantie en betrokkenheid: Als lid van Noaberboeren heb je de mogelijkheid om actief deel te nemen aan het boerderijleven. Leer over landbouwprocessen, help bij het planten en oogsten, en zie hoe jouw voedsel tot stand komt. We organiseren regelmatig rondleidingen en activiteiten.
  3. Duurzaamheid voorop: Van het zaaien tot de distributie, we zorgen ervoor dat onze impact op economisch, sociaal en ecologisch gebied minimaal is. Op die manier kunnen we voedselveiligheid en voeding voor toekomstige generaties waarborgen.
  4. Een hechte gemeenschap: Als lid van Noaberboeren maak je deel uit van een betrokken en gezellige gemeenschap. Ontmoet gelijkgestemde mensen, maak nieuwe vrienden en geniet van sociale activiteiten op de boerderij.

Werkgroepen

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen die ons kunnen helpen met het verbeteren van de Noaberboeren. Of je nu kennis hebt op het gebied van landbouw, duurzaamheid of financiën, of gewoon graag de handen uit de mouwen steekt, je mag, maar het hoeft niet, altijd meehelpen!

Er zijn verschillende werkgroepen waar je mee kan helpen. Wil je je expertise graag inzetten om de boerderij beter te maken, dan kun je je aansluiten bij een van deze groepen:

Boerderij

De werkgroep Boerderij is druk bezig met het verbeteren van de boerderij. Op de boerderij wordt er op een duurzame manier groenten en fruit verbouwd en we zijn continu aan het nadenken over hoe we dit nóg beter kunnen doen. Zo is de werkgroep is bezig met het ontwikkelen van een systeem waarmee op een gemakkelijke manier het voedsel uitgegeven kan worden. Daarnaast is er aandacht voor de watervoorziening, aangezien dit van groot belang is voor de gezondheid en groei van de gewassen. De werkgroep Boerderij zet zich in om ervoor te zorgen dat de Noaberboeren op een verantwoorde en duurzame manier voedsel kunnen verbouwen en consumeren.

Communicatie

De werkgroep Communicatie is onder andere verantwoordelijk voor de huisstijl en website van de boerderij. De website is ontworpen om mensen te informeren over wat er allemaal gebeurt op de boerderij. De werkgroep Communicatie is ook bezig met het onderhouden van sociale media, zoals Facebook en Instagram, en het maken van printwerk. Hiermee wordt Noaberboeren gepromoot in de omgeving en willen we mensen enthousiast maken over onze boerderij.

Financiën

De werkgroep Financiën is verantwoordelijk voor de administratie van de Noaberboeren. Zij houden zich bezig met het opstellen van begrotingen en het bewaken van de financiële gezondheid van de boerderij. De werkgroep Financiën zorgt ervoor dat alles op financieel gebied op rolletjes loopt, zodat de Noaberboeren zich kunnen concentreren op het verbouwen van voedsel en het verzorgen van dieren.

Lid worden van onze coöperatie

Als lid van Noaberboeren ontvang je wekelijks een pakket met verse groenten en fruit (en in de toekomst vlees). Deze contributie wordt het hele jaar door betaald, zelfs als er tijdelijk geen oogst is.

  • Meerpersoonshuishouden: eenmalige bijdrage van €1.000,- en wekelijkse contributie van € 10,- per mond.
  • Eenpersoonshuishouden: eenmalige bijdrage van €500,- en wekelijkse contributie van € 10,- per mond.

Ook Noaberboer worden?

Ben je enthousiast geworden en wil je ook Noaberboer worden? Vul dan het inschrijfformulier in!

Inschrijven