Noaberboeren

Noaberboeren is een coöperatieve boerderij waarin een gemeenschap van mensen, de Noaberboeren, gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de voedselproductie. Het is een eigentijdse benadering van de traditionele boerderij, waarbij we samenwerken en nauw betrokken zijn bij het gehele proces van planten tot oogsten en alles daar tussenin en omheen.

Bij Noaberboeren bundelen we onze krachten en delen we de verantwoordelijkheden. Professionele boeren begeleiden ons bij het duurzaam produceren van voedsel voor eigen gebruik. Samen streven we ernaar om op een kostenefficiënte en verantwoorde manier voedsel te produceren, zonder tussenhandel en op fietsafstand van onze woonplaatsen.

Als lid van Noaberboeren ontvang je wekelijks een pakket met verse groenten, kruiden, bloemen en in de toekomst fruit. Deze contributie wordt het hele jaar door betaald, zelfs als er tijdelijk geen oogst is. De groente uitgifte vind plaats op vrijdag en zaterdag. Lees hier meer over op de inschrijfpagina.

Waarom kiezen voor Noaberboeren?

Lokaal en vers

Onze boerderij ligt in de buurt, waardoor we wekelijks verse en seizoensgebonden producten kunnen leveren. Geen lange transportafstanden, geen kunstmatige toevoegingen – alleen puur en gezond voedsel.

Transparantie en betrokkenheid

Als lid van Noaberboeren heb je de mogelijkheid om actief deel te nemen aan het boerderijleven. Leer over landbouwprocessen, help bij het planten en oogsten, en zie hoe jouw voedsel tot stand komt.

Duurzaamheid voorop

Van het zaaien tot de distributie, we zorgen ervoor dat onze impact op economisch, sociaal en ecologisch gebied minimaal is. Op die manier kunnen we voedselveiligheid en voeding voor toekomstige generaties waarborgen.

Een hechte gemeenschap

Als lid van Noaberboeren maak je deel uit van een betrokken en gezellige gemeenschap. Ontmoet gelijkgestemde mensen, maak nieuwe vrienden en geniet van sociale activiteiten op de boerderij.

Ook meehelpen op de boerderij?

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen die ons kunnen helpen met het verbeteren van de Noaberboeren. Of je nu kennis hebt op het gebied van landbouw, duurzaamheid of financiën, of gewoon graag de handen uit de mouwen steekt, je mag, maar het hoeft niet, altijd meehelpen!

Er zijn verschillende werkgroepen waar je mee kan helpen. Wil je je expertise graag inzetten om de boerderij beter te maken, dan kun je je aansluiten bij een van deze groepen:

Boerderij

De werkgroep Boerderij is druk bezig met het verbeteren van de boerderij. Ze zetten zich in om ervoor te zorgen dat de Noaberboeren op een verantwoorde en duurzame manier voedsel kunnen verbouwen en consumeren en zijn continue aan het bedenken hoe we dat nóg beter kunnen doen. Groot aandachtspunt is de watervoorziening, aangezien dit van groot belang is voor de gezondheid en groei van de gewassen.

Financiën

De werkgroep Financiën is verantwoordelijk voor de administratie van de Noaberboeren. Zij houden zich bezig met het opstellen van begrotingen en het bewaken van de financiële gezondheid van de boerderij. De werkgroep Financiën zorgt ervoor dat alles op financieel gebied op rolletjes loopt, zodat de Noaberboeren zich kunnen concentreren op het verbouwen van groenten, kruiden, fruit (en bloemen).

Noaberschap

Samen zijn we Noaberboeren! De werkgroep Noaberschap zet zich in voor een hechte gemeenschap. Ze organiseren en verzorgen evenementen en bijeenkomsten zoals vrijdagmiddagborrels en workshops. In het verleden hebben we samen kunnen komen toen de midwinterhoornblazers het eerst advent kwamen openen op de boerderij, met Halloween zijn er pompoenen gesneden en ons eerste succesvolle jaar hebben we groots gevierd.

Marketing

De werkgroep marketing is verantwoordelijk voor de herkenbaarheid van Noaberboeren. We willen in aantal leden groeien en daarvoor promoot de werkgroep de Noaberboeren zowel online met onze website, Facebook, Instagram en LinkedIn, en ze zorgen voor al het printwerk. Er worden informatiebijeenkomsten en rondleidingen gegeven op de boerderij, zodat iedereen kennis kan maken met de Noaberboeren.

Nieuwsgierig geworden?

Ben je enthousiast geworden en wil je nog meer te weten komen over ons? Volg ons op Facebook, Instagram of LinkedIn en kom langs op een informatiebijeenkomst of rondleiding over de boerderij. Of kies voor een proefabonnement om vier weken lang mee te genieten van onze groenten.

We zien je graag langskomen op de boerderij!