Economisch Haalbaar

Als je je afvraagt waar het geld vandaan komt om onze Noaberboerderij draaiende te houden, dan leggen we het graag uit. Allereerst is er investeringsgeld nodig om de boerderij op te zetten en te ontwikkelen. Denk hierbij aan het plaatsen van hekken, palen en rasters, het verbeteren van de bodem en het optimaliseren van de waterhuishouding. Als Noaberboeren dragen we allemaal bij aan deze investeringen door een eenmalige inleg te betalen. Als lid van onze boerderij word je mede-eigenaar van de boerderij.

Een belangrijk onderdeel van de kosten van onze boerderij zijn de terugkerende kosten. Dit omvat kosten zoals het salaris van de boer en eventuele externe arbeidskrachten, zaai- en plantmateriaal, dieren en diervoer. Deze kosten worden verdeeld over de Noaberboeren die van onze boerderij eten. Jaarlijks wordt vastgesteld hoeveel monden er gevoed moeten worden en de kosten worden hierop aangepast.

Voor een volledig pakket met groenten, fruit en eieren (en in de toekomst vlees) betaald elk lid ongeveer tien euro per week. Je betaald gedurende het hele jaar wekelijks contributie, ook als er geen uitgifte van voedsel is.

Als lid van onze Noaberboerderij draag je bij aan een duurzame toekomst door te investeren in de lokale productie van gezond voedsel. Door samen te werken en kosten te delen, maken we het mogelijk om op een duurzame en verantwoorde manier voedsel te produceren en te consumeren.


Ook Noaberboer worden?

Ben je enthousiast geworden en wil je ook Noaberboer worden? Vul dan het inschrijfformulier in!

Inschrijven