Oude bomen moet je niet verplaatsen…

…maar jonge bomen wel.

Op 25 november 2023 zijn er bijna 300 bomen geplant. Wat een fan-tas-tisch gezicht, nu al. Het planten was goed voorbereid: er was een strak plan, er was heel precies gekozen welke bomen hun wortels mogen laten groeien op Erve Aaftink en er waren mechanisch al gaten gegraven. 

Op één ochtend is de aanplant gedaan.

De eerste boom

Er zijn zo’n 100 halfstam bomen geplant met diverse soorten appels, peren en pruimen. En daarnaast circa 200 laagstam, ook met diverse soorten appels, peren en pruimen. Van de laagstam bomen verwachten we eerder opbrengst dan van de halfstam.

De keuze voor laag- en halfstam bomen is ook uit oogpunt van veiligheid gemaakt. Snoeien en plukken gaat daar gemakkelijker dan bij hoogstam bomen.

Naast de fruitbomen hebben we een stukje voedselbos aangeplant met bessen en nootdragende bomen en struiken.