Puur en Gezond

Ons doel is om voedsel te produceren in een voedselsysteem dat zo duurzaam mogelijk is – van productie en verwerking tot distributie. We willen minimale impact hebben op economisch, sociaal en ecologisch gebied, om zo voedselveiligheid en voeding voor toekomstige generaties te waarborgen.

We streven naar een “ecologisch evenwicht” en het behoud van biodiversiteit. We gaan zuinig om met natuurlijke bronnen als water, energie en land. En we produceren zonder kunstmest, chemicali├źn, groeihormonen of antibiotica. Onze dieren worden goed verzorgd in een zo natuurlijk mogelijke omgeving en maken deel uit van de biologische kringloop.

We bieden onze leden een breed scala aan voedingsmiddelen – we werken samen om te beslissen welke groenten en fruit we gaan verbouwen, en we kijken naar andere bedrijven in de buurt voor biologische melk, kaas en rundvlees.

Met ongeveer 50 verschillende soorten groenten per jaar hebben we genoeg om uit te kiezen. We willen een eenvoudige kas bouwen om het seizoen te verlengen. We hebben ook kippen voor eieren, het vlees, en de voedselkringloop en binnenkort beginnen we met een boomgaard. Afhankelijk van hoeveel leden we krijgen, breiden we de Noaberboeren uit met meer bomen en varkens.

Elke week, gedurende ongeveer 40-45 weken per jaar, bieden we onze leden een tas met ongeveer 5 tot 7 soorten biologische groenten (we werken nog aan de details!) en eieren. Hopelijk komt hier binnenkort ook fruit bij! Dit pakket zou in principe genoeg moeten zijn om te voorzien in de behoefte aan groenten en eieren voor 5 dagen per week.


Ook Noaberboer worden?

Ben je enthousiast geworden en wil je ook Noaberboer worden? Vul dan het inschrijfformulier in!

Inschrijven